IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
18:31 | 30 октомври 2014
Обновен: 17:16 | 17 април 2024

Гришо капитулира в Париж

Анди Мъри го победи за около час.

По материала работи: Борис Проданов
Гришо капитулира в Париж

Григор Димитров допусна поражение с 3:6, 3:6 в двубоя си с Анди Мъри от третия кръг на „Мастърс“-а в Париж и по този начин загуби шансове да участва на финалите на световния тур.
Българският тенисист трябваше да стигне поне до полуфиналите във френската столица, за да се надява на участие в Лондон, но загуби от пряк конкурент и по този начин сезонът му приключи. Почетният гражданин на Варна спечели двете си срещи с Мъри през годината, включително и 1/4-финала на Уимбълдън, но този път британецът бе много по-силният тенисист и стигна до бърз успех.
Той постигна ранен пробив и в двата сета, а впоследствие с лекота държеше преднината си, за да спечели мача след 1 час и 9 минути. Олимпийският шампион реализира 7 аса срещу нито един за българина и спечели впечатляващи 93 % точки на първи сервис, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си. Статистиката в края на срещата показа огромно предимство на победителя. Общият брой точки беше 58:39. Анди загуби само две точки от 29 при успешно първо подаване. При Григор бяха пропилени цели 12 такива точки.
На четвъртфиналите той ще се изправи срещу световния №1 Новак Джокович или Гаел Монфис.
С успеха си Анди Мъри си гарантира място във финалния „Мастърс“ на 8-те най-добри в Лондон. Григор Димитров пък загуби и теоретичната си възможност да достигне до надпреварата в британската столица. Най-вероятно Григор Димитров няма да играе повече до края на календарната година. Предстои да видим дали той ще пътува до Лондон като резерва в случай на контузия на някой от титулярите.

Коментари

Новини Варна