IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
17:26 | 30 октомври 2014
Обновен: 17:16 | 17 април 2024

Варненци запазват шансове за втори места на мотокрос

Този уикенд на мотополигон „Айтос“ ще бъде финалната точка в дългия път, който извървяха състезателите от Републиканския шампионат.

По материала работи: Борис Проданов
Варненци запазват шансове за втори места на мотокрос

Този уикенд на мотополигон „Айтос“ ще бъде финалната точка в дългия път, който извървяха състезателите от Републиканския шампионат по мотокрос в търсене на титлите за сезон 2014. След феноменално трудния 9-и кръг на шампионата в Хасково, този път метеорологичната прогноза е относително по-благоприятна, като това ще помогне на пилотите в Айтос да направят това, което повечето от тях не успяха в Хасково.
В клас МХ85 пълната тактическа почивка в Хасково донесе на Хакан Халми (МСК „Севлиево“, КТМ, 374 т.) втора поредна титла. Зад Хакан обаче в среброто за шампионата се е прицелил Алекс Димитров („Велман Моторспорт“, КТМ, 323 т.), който обаче може да остане разочарован от Момчил Иванов („Мото спорт Варна“, КТМ, 310 т.), който изостава само с 13 т. Но мотокросът е дисциплина, в която крайният резултат остава непредвидим със срок до 30 минути след даването на карирания флаг за втория манш. 
В клас МХ2 Майкъл Иванов („Троян Мотор Спорт 01“, КТМ, 400 т.) е новият стар шампион за 2014 г., след като в Хасково надмогна студа и калта и спечели победата и съответно златото. Любомир Васев („Рейсинг Тийм Цочев“, „Ямаха“, 301 т.) прояви джентълменство и не се възползва от болестта на  Кристиян Ангелов („Мотошмиц рейсинг“, „Ямаха“, 298 т.), за да спечели среброто в шампионата, като битката за второто и третото място между двамата ще се реши в Айтос. Минималната разлика между двамата (3 т.), участието на другите състезатели, между които Георги Георгиев („Текстил рейсинг“, „Сузуки“, 208 т.) и Ивелин Манев („Мото спорт Варна“, „Сузуки“, 218 т.), е гаранция за една оспорвана и интересна битка.

 

Коментари

Новини Варна