IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
15:43 | 25 ноември 2014
Обновен: 21:24 | 26 февруари 2024

Кличко принудил Пулев да се бие на мек и малък ринг

Кобрата не уважавал Железният чук заради долните му трикове

По материала работи: Златина Добрева
Кличко принудил Пулев да се бие на мек и малък ринг

Кубрат Пулев е бил принуден да играе срещу Владимир Кличко на по-малък и по-мек ринг. Това заяви българинът на пресконференция днес. „Аз исках да си играя моята игра, но един от мръсните номера беше, че рингът беше по-малък и по-мек, което го направиха от лагера на Кличко. Това ни го казаха няколко часа преди мача“, разказа Кобрата.
Пулев заяви още веднъж, че не може да уважава Кличко. По думите му няма как да уважава човек, който играе с толкова мръсни номера. „Вие можете да си го уважавате, той е световен шампион. До къде късмет, до къде моя грешка, до къде шанс, но това в спорта го има“, поясни той. Въпреки това Кобрата определи уважението като изключително важно. „Българският народ не уважава другите, родителите си, семейството, труда на другите. Другият ни проблем е, че българите нямаме вяра", допълни още той.
"Никой не може да ме накара да уважавам човек, когато съм видял всичките мръсни номера, те бяха поне хиляда. Всичките тези долни трикове, с които искаха да ни потиснат, не им обръщах внимание, за да се концентрирам”, допълни Кубрат Пулев и заяви, че е засегнат от Кличко. „Уважавам хора, които дори спят на улицата и съм им стискал ръцете, помагал съм им. Но хора, които играят мръсно, няма как да ги уважавам."
"Никога през живота си не съм бил нокаутиран, винаги аз съм ги свалял. Мислех си, че съм дебелоглав и държа на удари, защото съм понасял много тежки удари в кариерата. Боксът е обратното на футбола, защото когато те боли, ти се усмихваш и се правиш, че нищо ти няма”, коментира Кобрата за самия двубой. „Олюлявал съм се, изтръпвали са ми краката и главата, но никога не съм бил нокаутиран. Резки и точни удари ми нанасяше, но това е най-важното, това поваля човека. Значи все пак държа на бой”, констатира боксьорът.
Пулев заяви, че е финтирал Кличко. „Аз исках да играя само напред, да се бия. Може би трябваше по-рано да го направя, въпреки крошетата в първия рунд. Може би в третия и четвъртия рунд трябваше да тръгна по-брутално напред, което го умея, но не го сторих и това ми беше грешката“, коментира още той, цитиран от dnes.bg.
Въпреки това Пулев призна, че вината за загубата е негова. "Не виня никого, проблемът си е в мен, защото аз наистина можех. Всички долни номера нямаше да са от значение, ако аз се бях справил на ринга. Отчитам го като моя грешка, но аз се уча и продължавам да се усъвършенствам, може и цял живот да ми отнеме", добави Кубрат Пулев.
Кобрата съобщи още, че хората на Кличко го съдят за твърдението му, че украинецът взима допинг. По думите му делото е започнало още преди самия сблъсък.

Коментари

Новини Варна