IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
14:08 | 11 януари 2015
Обновен: 22:59 | 7 май 2024

“Черно море – Елит” с държавни титли при 12-годишните

Донесе ги Николай Неделчев

По материала работи: Борис Проданов
“Черно море – Елит” с държавни титли при 12-годишните

Николай Неделчев и Велизара Филева спечелиха държавното първенство за момчета и момичета до 12 г., което завърши в Хасково. И двамата успяха да достигнат до титлите без да загубят дори и сет.


Във финала при момчетата Неделчев от "Черно море – Елит” (Варна), който беше водач в схемата, надигра с 6:3, 6:1 Ивайло Дечев (“Левски”). Въпреки поражението си турнирът за Дечев беше изключително успешен след като последователно отстрани трима от поставените – 8-я Никола Керемедчиев, 3-я Динко Динев и 2-я Иван Пенев. За Неделчев това е втора титла след златото на двойки.


На финала при момичетата втората поставена Велизара Филева (“Албена”) излезе като фаворит срещу Мирела Шкумбова (“Банкя”) и оправда очакванията и въпреки колебанията през втория сет успя да спечели с 6:2, 7:5.


„За много от състезателите това беше първото им държавно първенство, за пръв път бяха поставени под голямо напрежение и очаквания. С това си обяснявам и много изненадващи резултати и по-ранните загуби на някои от топ фаворитите. Сред най-неочакваните резултати беше отпадането на водачката в схемата при момичетата Дария Радулова, която седмица по-рано спечели международен турнир в Сърбия. Заслужено внимание трябва да отдадем на шампионите Неделчев и Филева, които с показана игра закономерно спечелиха първите места. Също така обаче трябва да отличим и финалистите Дечев и Шкумбова, които надиграха добри съперници, преодоляха много обрати в резултата в отделните мачове и показаха сериозни качества и характер“, сподели мнението си Пресиян Коев, който е отговорник „Развитие“ към БФ по тенис и заедно с генералния секретар на федерацията Катерина Генова връчиха купите на победителите и финалистите.


От понеделник отново в Хасково ще се проведе и държавното първенство до 14 г.

 

Коментари

Новини Варна