IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:22 | 1 февруари 2015
Обновен: 16:57 | 17 април 2024

Новак Джокович се върна на трона в Австралия

Той победи Анди Мъри в 4 сета: 7:6, 6:7, 6:3, 6:0

По материала работи: Борис Проданов
Новак Джокович се върна на трона в Австралия

Първата ракета в света Новак Джокович победи Анди Мъри в четири сета 7:6, 6:7, 6:3, 6:0 и завоюва за пети път Откритото първенство на Австралия.


Джокович спечели първия сет с успех в тайбрека със 7-5, но можеше да реши нещата в своя полза по-рано. Той поведе с 5-3, но допусна пробив и Мъри остана в играта.

 

Във втория сет шотландецът дръпна с 2-0, но Ноле успя бързо да върне пробива и да изравни резултата, а после и да поведе. Мъри не смяташе да се предава и отново се стигна до тайбрек, който този път британецът спечели със 7-4.

 

В следващите две части, обаче, Новак Джокович доминираше тотално на корта и не даде шансове на Мъри, за който това е четвърти загубен финал в Мелбърн. Ноле пък записа пета победа в петото си участие в заключителна среща на Аустрелиън Оупън.

 

Той също така победи Мъри за пети пореден път в мачовете помежду им. Битката между двамата пък бе пета във финал на турнир от Големия шлем.

Коментари

Новини Варна