IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
20:10 | 30 март 2015
Обновен: 21:16 | 20 март 2024

Варненски борец се размина с бронза на европейското

Николай Добрев загуби малкия финал в Полша

По материала работи: Борис Проданов
Варненски борец се размина с бронза на европейското

Николай Добрев от “Локомотив`93” (Варна) остана пети на европейското по борба за младежи и девойки до 23 години в Полша. В спора за бронза при 85-килограмовите класически стил той загуби от Ислам Абасов (Азербайджан) с 5:7 т.


Преди това той стартира с успех срещу румънеца Дорин Пирван с 4:0, после тушира литовеца Ейвидас Станкевичус, а на полуфинала падна от германеца Денис Кудра с 0:1. Той обаче имаше шанс и беше изтеглен в последвалите борби, но отстъпи в малкия финал. Николай Добрев е възпитаник на варненското Спортно училище “Г. Бенковски”.


Така националите приключиха с общо четири медала в първото издание на шампионата - сребро за Георги Вангелов в свободния стил, както и за Евелина Николова и Мими Христова при девойките. Евгени Генчев прибави бронз в класическия стил.


На финала в кат. до 57 кг на свободния стил Георги Вангелов отстъпи пред руснака Исмаил Мускаев с 0:11. При завръщането си той беше посрещнат от членове на управата на БФ по борба, както и от генсека на централата Рахмат Сукра, негов бивш личен треньор.


Евгени Генчев се пребори за бронза в кат. до 98 кг на класическия стил, след като преодоля норвежеца Мартин Хамлет Ниелсен с 2:1. За Генчев това е 4-ти медал от голямо първенство след златото на световното за кадети през 2013 г., бронза на Мондиал 2013 и Евро 2012 за кадети.


Евелина Николова и Мими Христова бяха посрещнати с цветя и много поздравления на летище София от родната федерация, роднини и почитатели. Призьорките се прибраха заедно с целия ни национален отбор начело с треньорите Серафим Бързаков и Петър Касабов. Това европейско първенство в Полша беше дебютно за борците във възрастовата група до 23 г.

 

Коментари

Новини Варна