IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
08:46 | 24 април 2015
Обновен: 02:42 | 25 април 2024

Лекари и хора с присадени органи хващат тенис ракетите

Спортната проява ще се проведе на 15, 16 и 17 май

По материала работи: Златина Добрева
Лекари и хора с присадени органи хващат тенис ракетите

Лекари и трансплантирани пациенти от цялата страна ще се срещнат на тенис турнира "Анестезия Оупън 2015" във Варна, съобщиха от Медицинския унииверситет. Спортната проява, която ще се проведе на 15, 16 и 17 май, се организира съвместно с катедрата по анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина.
Турнирът е ориентиран както към анестезиолози, така и към лекари от други специалности.  До момента участие са заявили над 60 състезатели от Плевен, София, Русе, Бургас и Варна. За състезанията със смесени двойки са се записали също български и чуждестранни студенти от Варна.
За първи път през т.г. ще вземат участие пациенти с присадени органи от цялата страна. „Ще имаме 12 възрастни и 8 деца с трансплантирани органи", поясни проф. д-р Вилиан Платиканов, ръководител на катедрата по анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина. „Те ще играят по същите правила като останалите участници. Такова нещо се прави за първи път в България. Идеята ни е да покажем, че това са нормално социализирани хора, които живеят нормален живот, могат да губят или да печелят като всички останали."
Купа, парична награда и тенис ракета очакват победителя в турнира. Осигурени са и много предметни награди като тенис ракети и други  принадлежности.
Турнирът ще се проведе на общинските кортове в комплекс "Чайка".
Ставри Tаргов

Коментари

Новини Варна