IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
16:53 | 26 април 2015
Обновен: 16:37 | 17 април 2024

Предсъстезателното обиграване в кикбокса става традиционно

В І ЕГ се събраха бойци от цялата страна

По материала работи: Борис Проданов
Предсъстезателното обиграване в кикбокса става традиционно

Второ предсъстезателно обиграване по кикбокс в стиловете К–1 и фул-контакт се проведе днеся във Варна. Разработени бяха техники и комбинации, запознаване в детайли и обсъждане на правилата в двата стила, точкуване, сила и прецизност на ударите. Семинарът се проведе в многофункционалната зала на І Езикова гимназия и организаторите специално благодариха на община Варна за съдействието, което за пореден път е оказала на бойните спортове.


Главният треньор на спортен клуб ТИМ Красимир Димов коментира, че това е етап от подготовката на за държавното първенство в ринговите стилове – фулконтакт и К-1.


“Присъстваха клубове не само от Варна, а от цялата страна, дори от София. Семинарът смятаме да го правим традиционно всяка седмица, за да придобият състезателите още по-голям опит. Колкото тези прояви са по-чести, толкова по-добре”, коментира Краси Димов.


Държавното първенство по кикбокс в стиловете фул-контакт и К–1 ще се проведе от 15 до 17 май в Нова Загора. За него той подготвя подновен състав.

Шефът на клуб “Вокил” Галин Димов добави: “Това е предсъстезателно обиграване. Целта е състезателите от клубовете, които имат желание, да се запознаят с новите правила. Поканихме колегите от цялата страна. Целта е да повишим нивото на бойците, а Варна винаги е била център на тези дисциплини и има амбиции за медалите.”


Треньорът на спортен клуб “Боил” Красимир Кирилов каза на свой ред, че именно край морето е елита на кикбокса.


“Получи се един вид държавно първенство. Всички състезатели успяха да се докоснат до класата на европейски и световни шампиони. Ще продължим да вървим по този път, като отделяме подобаващо внимание откъм подготовка”, коментира той.

 

Коментари

Новини Варна