IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
14:51 | 3 юли 2015
Обновен: 16:13 | 17 април 2024

Пламен Константинов: Няма да разочароваме феновете

България определя дали Аржентина или Канада ще участват на финалите във Варна

По материала работи: Деян Михайлов
Снимка Пламен Гутинов

България се изправя в събота и неделя срещу Аржентина в последните си двама мача в груповата фаза в Световната волейболна лига. Мачовете  са с начален час 20,45. 

България е лидер в групата, заради новата система, която Световната федерация по волейбол (FIVB) изпробва през новия сезон. В нея най-важни са броя победи и по този показател националите имат до момента 7 успеха и само 3 загуби. Канада е на второ място с 6 победи и изиграни всички мачове, а Аржентина са на трето място също с 6 победи, но с 2 мача по-малко. При един успех на „гуачосите“ срещу България, те ще останат да играят във Варна.


„Очакваме два много тежки мача – сподели капитанът Владимир Николов. -  Аржентина е много стойностен отбор с двама изключителни разпределители и много добро посрещане. Готови сме да направим всичко възможно, за да спечелим и двата мача”.


Наставникът на България Пламен Константинов има трудна задача да избере правилните 12 волейболисти за предстоящите финали. „Играем два мача, които са ни последните проверки преди финалната четворка на втора дивизия. Предстои ни труден противник, което е отличен вариант да видим къде сме. Искаме победи. Би било хубаво да се класираме и по заслуги, като си спечелим групата. Това ни е основната цел. Играем пред собствена публика пред пълна зала. Не искаме да разочароваме феновете. Аржентина като нас са се подсилили с играчи, които липсваха в първите два мача помежду ни”, коментира Константинов.


Аржентинците са водени от най-успелия треньор в света Хулио Веласко. Аржентинецът, който направи Италия трикратен световен шампион през 90-те години бе лаконичен, но се надява неговите момчета, да изненадат България. „Благодаря за доброто посрещане. Тук сме, за да спечелим един мач. България е по-силна от първите мачове помежду ни. Вярвам в отбора и в класирането ни”, заяви Веласко. 


Капитанът на „гуачосите“ Хавиер Филарди, който за втори път идва в България вярва, че ще има възможност да изиграе повече от 2 срещи във Варна. „Много сме щастливи да сме тук в България – каза Филарди. -  Ние се нуждаем от победа, за да играем във финалната четворка. Даваме си сметка, че ни предстоят много трудни мачове. Това е възможност да се докажем. Целта ни е да се развиваме като отбор и да ставаме по-добри. Тук има страхотна публика и атмосфера”.

 

АЛЕКСАНДЪР ГЪЛЪБОВ

 

 

Коментари

Новини Варна