IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
08:00 | 5 юли 2015
Обновен: 16:54 | 21 март 2024

Чили с първа Копа Америка

Меси и Аржентина отново се провалят на финала

По материала работи: Деян Михайлов
Чили с първа Копа Америка

Южна Америка има своя нов футболен крал! Това е отборът на Чили, който за първи път спечели най-стария континентален турнир. Във финала чилийците триумфираха след изпълнение на дузпи срещу големия фаворит Аржентина, воден от суперзвездата Лионел Меси. Горещата подкрепа от трибуните на препълнения стадион "Насионал" в Сантяго даде кураж на домакините срещу звездния състав на "албиселесте". В редовното време и продълженията никой от отборите не намери път към противниковата врата и всичко остана да се реши с дузпите. При тях нервите на Гонсало Игуаин и Евер Банега не издържаха и двамата пропуснаха. В същото време всички чилийци бяха точни, а безкомпромисният удар на Алексис Санчес отприщи радостта на цял един народ.

Чили имаше четири загубени финала на Копа Америка, но на прокобата беше сложен край. Вече само Еквадор и Венецуела не са печелили турнира. 

За Аржентина разочарованието е огромно. За последно "гаучосите" вдигнаха купата през 1993 година и  оттогава следват провал след провал. Лионел Меси и компания изживяха нов кошмар само година след болезнено загубения финал на Мондиал 2014 срещу Германия. Тогава аржентинците отстъпиха след продължения, а днес се предадоха при дузпите. Меси отново не успя да завоюва трофей с националния отбор и пропусна да добави в колекцията си още едно голямо отличие в края на сезона, в който спечели требъл с „Барселона“.

Болката за аржентинците е още по-голяма и заради факта, че начело на Чили е аржентинецът Хорхе Сампаоли. Освен това, "гаучосите" не можаха да се изравнят с Уругвай по брой титли от Копа Америка - "урусите" имат 15 трофея, а Аржентина остана с 14.

Коментари

Новини Варна