IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
21:55 | 27 юли 2015
Обновен: 16:03 | 17 април 2024

Словенец поема "Ботев" (Пловдив)

Ермин Шиляк пристига заедно със свой екип

По материала работи: Ставри Таргов
Словенец поема "Ботев" (Пловдив)

Словенецът Ермин Шиляк ще бъде новият старши треньор на "Ботев" (Пловдив). От щаба на жълто-черните вече почти са се разбрали с треньора и утре се очаква той да акостира под тепетата. Очаква се той да бъде представен пред футболистите във вторник. Словенецът ще пристигне в Пловдив заедно със свой екип.

Футболната кариера на бившия нападател Ермин Шиляк е доста интересна, като преминава през Словения, Франция, Швейцария, Швеция, Гърция, Китай и Белгия. Най-любопитният момент от нея безспорно включва мачовете на "Олимпия" (Любляна) срещу "Левски" през есента на 1994 година, когато словенците отстраняват "сините" с две победи 3:2 и 2:1 на реванша в София. Шиляк записва минути като резерва във всеки от двубоите.

Неговата игрова кариера приключа през 2006 година, като преди това той записва 48 мача и 14 гола за националния отбор на страната си (в това число 9 гола в 9 мача в квалификациите за Евро 2004).

През 2012 година той стартира като като наставник на "Олимпия", ала престоят му е кратък, а оттогава досега той не е водил друг тим.

Шиляк заема мястото на уволнения Петър Пенчев. Ботев иска да привлече Емил Гъргоров и Владислав Романов, за да се подсили, съобщи БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна