IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
22:19 | 29 юли 2015
Обновен: 16:03 | 17 април 2024

Корупционният скандал във ФИФА влиза в музея на мафията

Експозицията ще бъде открита на 1 септември, очаква се да я посетят много международни туристи

По материала работи: Слав Велев
Корупционният скандал във ФИФА влиза в музея на мафията

Постоянна изложба, посветена на корупционния скандал във ФИФА, ще бъде открита в Националния музей на организираната престъпност в правоохранителната дейност (Mob Museum) в Лас Вегас. Това съобщи канал „Фокс нюз”, цитиран от "Лента" и fbr.bg.
 

Експозицията ще бъде открита на 1 септември. В нея влизат снимки, изрезки от вестници и материали от журналистически разследвания на фактите за корупционна дейност в Международната футболна федерация. Изпълнителният директор на музея обеща, че новата изложба ще привлече много чуждестранни туристи във Вегас.
 

На 27 май в Цюрих швейцарската полиция арестува по подозрение в корупция седем високопоставени чиновници от ФИФА. Обвинения бяха повдигнати на общо 14 бивши и настоящи чиновници. По данни на американското правосъдно министерство за 24 години те са получи подкупи на стойност около $150 млн. Също така е заведено наказателно дело срещу група неизвестни лица, свързани с пране на пари по време на избора за домакини на световното първенство по футбол през 2010, 2018 и 2022 г.

Коментари

Новини Варна