IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
13:47 | 29 юли 2015
Обновен: 17:20 | 21 март 2024

Правителството отпусна на Варна 3 млн. лв. за Евроволей 2015

Средствата са за подобряване на спортната инфраструктура в града

По материала работи: Борис Проданов
Правителството отпусна на Варна 3 млн. лв. за Евроволей 2015

Правителството предостави на община Варна 3 млн. лв. за реализирането на редица проекти за подобряване на спортната инфраструктура в града за осигуряване на успешното домакинство на европейското първенство по волейбол през октомври т.г. Това стана на заседанието на Министерски съвет днес.

 

Шампионатът на Стария континент е 9 до 18 октомври с домакини България и Италия. Двубоите в България ще се играят в "Арена Армеец" в София и в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

 

Морската столица прие преди 2 седмици финалите на ІІ дивизия в Световната лига. Представителите на европейската централа останаха очаровани от обновената зала “Конгресна”. След ремонта капацитетът на съоръжението бе увеличен на 5140 места, които бяха изцяло запълнени за мачовете от най-комерсиалния турнир.

 

Варна домакинства на Група “С” от шампионата на Стария континент. На 9 октомври (петък) от 17,30 ч. първо играят Словения и Беларус, а от 20,30 ч. е сблъсъкът Полша – Белгия. В събота (10 октомври) първо беларусите играят с Белгия, после “Дружина полска” налита на Словения. В неделя двойките са Белгия – Словения и Беларус – Полша.

 

Финалите на Евроволей 2015 ще се състоят също в София.

Коментари

Новини Варна