IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
20:55 | 27 ноември 2015
Обновен: 14:57 | 17 април 2024

"Лудогорец" вкара 5 на "Берое" в зрелищен мач

Тимът от Разград стана лидер в шампионата, след най-значителния си успех от началото на сезона

По материала работи: Слав Велев
"Лудогорец" вкара 5 на "Берое" в зрелищен мач

Лудогорец даде поредния ярък сигнал, че излиза от кризата и постигна най-сериозния си успех от началото на сезона. Срещу Берое момчетата на Георги Дерменджиев показаха най-доброто от своята игра и разнищиха съперника с 5:0 в първи мач от 17-ия кръг на А група.
 

Вандерсон реализира две попадения, а Марселиньо, Георги Терзиев и Клаудиу Кешеру добавиха по един, докато старозагорци продължават да са без гол срещу разградчани в шампионата (след 0:0 в първата среща). Тимът на Петър Хубчев бе без редица основни състезатели и се представи изключително слабо, като не сътвори почти нищо в предни позиции.
 

Силният мач означаваше, че Лудогорец поне временно си връща лидерството в шампионата с 31 точки. Толкова има и Левски, който има също толкова с мач по-малко, но има по-лоши показатели в преките мачове. Берое остава четвърти с 27 пункта.

 

Шампионите почнаха срещата стилно и наложиха пълно превъзходство още от самото начало. Само 43 секунди им трябваха за първия шут, макар и неточен, към вратата на беройци, а в третата минута Илко Пиргов трябваше да спасява. Кешеру технично с пета намери Кафу отляво, който стреля веднага от границата на наказателното поле, а вратарят на гостите изби в корнер. В 6-ата Кешеру също изпусна идеална възможност, след като сам стартира атаката. Той намери Вандерсон отляво, който проби по аутлинията и центрира във вратарското поле. Там Веселин Пенев игра неумело и изчисти слабо през краката на Джоман, за да може румънският таран да стреля от упор. За късмет на Берое топката профуча в аут покрай далечната греда.
 

Три минути по-късно Кафу нацели дясната греда след ново спасяване на Пиргов. Този път Керчев се включи при статично положение и отправи мощен изстрел с глава, който бе отразен от вратаря. Кълбото се озова у Кафу, който от метър-метър и половина стреля в десния стълб.
 

Пет минути след това същата греда разтресе и Марселиньо. Плеймейкърът се озова в непривична роля – да засича с глава центриране на Вандерсон от фаул, а след рикошета в гредата Пиргов улови.
 

В 30-ата минута логичното се случи, макар голът на разградчани да предизвика протести от Петър Хубчев и пейката на гостите. Натанаел изпълни един тъч отляво с няколко метра по-напред, отколкото всъщност трябваше, Кешеру овладя и изведе Кафу сам отляво. Бразилецът пусна мек пас по тревата в малкия пеналт и Вандерсон реализира на празна врата – 1:0.
 

Седем минути по-късно резултатът беше удвоен. Кешеру пак бе в основата на гола, като съобразително остави топката в дъгата за Марселиньо, който връхлетя топката с мощен шут, влетял до лявата греда зад плонжиралия Пиргов – 2:0.
 

След слабата продукция през първата част Хубчев направи двойна смяна в началото на второто полувреме, като вкара Исмаил Иса и Венци Василев вместо Стивън Петков и представилия се слабо Венелин Филипов. В 49-ата минута Спас Делев създаде нелоша ситуация след центриране от фаул, което рикошира в тялото на Моци и отиде право у Иса. От 8-9 метра таранът нямаше контрол върху удара си, защото загуби равновесие и шутира над вратата.
 

Гостите действително опитаха да изнесат играта в по-предни позиции, ала срещу себе си имаха противник, който разиграваше спокойно и чакаше своя шанс. Такъв се откри в 62-ата минута и Вандерсон направи резултата класически. Асистенцията отново бе за Кешеру, който плъзна топката към бразилеца, който навлезе в наказателното поле и шутира. Зафиров блокира с тяло, но нисичкият южноамериканец се пребори за добавка, която прати меко в горния десен ъгъл зад Пиргов – 3:0.
 

Пет минути след попадението Вандерсон можеше да оформи хеттрик, ала мощният му шут разтърси зрелищно напречната греда.
 

Четвърт час преди края шампионите узакониха надмощието си с още един гол. В 74-ата Дяков и Кешеру разиграха късо един корнер отдясно по атаката и румънецът завъртя топката към вратарското поле. Там Георги Терзиев се шмугна между двама бранители, за да отклони с глава в далечния ъгъл – 4:0.
 

До края имаше време и Кешеру да се разпише и да прекъсне серията си от 3 поредни мача без гол. Той го стори в 79-ата след чудесни изяви на Кафу отляво. Бразилецът избегна един шпагат и проби до наказателното поле, за да даде идеален пас, намерил румънецът около точката на дузпата. Последва хладнокръвен удар за увеличаване на разгрома – 5:0 и закачлив жест към Пиргов, с когото Кешеру имаше няколко спречквания в хода на срещата. 


Дарик

Коментари

Новини Варна