IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
20:00 | 29 април 2016
Обновен: 13:45 | 29 март 2024

Вдъхновен Гришо победи Весели в Истанбул

Димитров постигна сравнително лесен успех над чеха

По материала работи: Борис Проданов
Вдъхновен Гришо победи Весели в Истанбул

Григор Димитров изигра най-силния си мач от доста време насам и след победа над чеха Иржи Весели, който е 63-ти в света, със 7:6(1), 6:1 се класира за 1/2-финалите на турнира в Истанбул.

 

Като игра българинът показа изключително добро представяне в края на първия и в целия втори сет и демонстрира, че колебливата му игра срещу Адриан Унгур е била просто плод на случайност.

 

За място на финала нашето момче ще спори срещу испанеца Марсел Гранойерс или Иво Карлович, който не се намира в особено добра форма.

 

Първият сет започна равностойно, но Весели стигна до пробив на нула в шестия гейм, а след това си взе собственото подаване и увеличи аванса си на 5:2.

 

Нашето момче обаче върна пробива, след като изригна с прекрасен бекхенд пасинг шот по правата и по този начин матира неговия опонент.

 

Двамата си взеха подаванията след това и се стигна до тайбрек, в който чехът спечели само една точка.

 

Вторият сет бе изцяло в полза на българина и той тотално надигра своя противник, като го проби в четвъртия и шестия гейм за крайния успех.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна