IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
17:13 | 30 април 2016
Обновен: 02:16 | 11 април 2024

Хандбалните отбори на Варна приключиха с победи редовния сезон

„Соколи“ и „железничари“ ще се срещнат в полуфиналните плейофи

По материала работи: Пламен Янков
Хандбалните отбори на Варна приключиха с победи редовния сезон

Хандбалистите на варненския „Спартак“ записаха убедителна победа на края на редовния сезон. „Соколите“ надиграха „Левски“ (Левски) с разгромното 41:22 (19:8) в среща играна във варненската зала „Владислав“.


Най-резултатен за победителите бе Николай Нейчев, който вкара 11 попадения. Веско Чакмаков добави 7, а Панайот Панайотов и Георги Динев добавиха по 6 гола.


С този успех „Спартак“ завърши на четвъртата позиция в подреждането и в полуфиналните плейофи си уреди нова среща с градския съперник „Локомотив“.


За Медийна група „Черно море“ президентът на варненци Росен Добрев заяви, че е останал доволен от играта на „соколите“ в днешната среща, но не е доволен от сезона като цяло. Той добави, че факта, че са завършили четвърти се дължи най-вече на кадровите проблеми и контузиите.


Добрев каза още, че се надява най-после да вземат реванш от тима на „Локомотив“ и, че това ще е много равностоен сблъсък.
В серията се играе до две победи от три мача, като първия е на 8 май (неделя) от 14 часа в зала „Владислав”, а втория – на 14 май в Камчия. Ако се стигне до трети двубой, то той ще се състои на 18 май.


Другият варненски тим – „Локомотив“ също приключи редовния сезон с успех, след като разгроми като гост отбора на „Осъм“ (Ловеч) с 39:20 (18:10).


Така за първи път от 2008 година насам „железничарите“ завършват редовния сезон на първо място.


Наставникът им Никола Карастоянов се присъедини към мнението на Росен Добрев, че полуфиналния плейоф е финал преди финала и добави, че очаква здрава битка в спора за финала.


Голмайстор на редовния сезон стана играчът на „Локомотив“ (Варна) Бранимир Балчев.

 

Коментари

Новини Варна