IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
11:08 | 8 май 2016
Обновен: 19:44 | 17 април 2024

Стартира най-голямото iRun бягане (СНИМКИ)

Холдинг Варна осигурява всички екстри и награди

По материала работи: Пламен Янков
Стартира най-голямото iRun бягане (СНИМКИ)

Стартира най-голямото пролетно състезание по горско бягане и колоездене „Аладжа манастир“. Тази година в надпреварата се впускат малко над 200 участника от цялата страна, а има и състезатели от различни държави. Състезанието представлява придвижване в пресечена местност с планински велосипеди или бягане, като двете дисциплини могат да бъдат и съчетани. Най-дългият маршрут на тази екстремна надпревара достига малко над 32 км.

За Медийна група „Черно море“ организаторът Стилиян Маркович разкри подробности около състезанието и сподели какво е различното в тазгодишното издание на маратона.

„Въпреки, че точно на днешната дата има четири колоездачни състезания и национална купа на ориентировачите, въпреки това ние успяхме да съберем малко над 200 души. Може би 215-220 души общо ще стартират колоездачи и бегачи. Различното тази година е, че този път имаме много интересно и живописно трасе, като най-дългата обиколка е над 32 км. Включили сме различни дисциплини. Освен бягане има и колоездене, дуатлон и отборно. Хубавото е, че имаме генерален спонсор, като благодарение на него успяваме да обезпечим цялото мероприятие толкова добре, така че на хората буквално нищо да не им липсва. Има три хранителни пункта по трасето, допълнително са осигурени различни консумативи, медикаменти и рекламни стоки. Най-уникалното може би, за състезание от такъв мащаб, е наградният фонд, който е на стойност над 5 000 лева. Имаме над 70-80 награди, надяваме се хората да не се отегчат от тегленето на томбола толкова дълго време“, каза Стилиян Маркович, след което даде яснота относно сложността на трасето.


„Нашите състезания са непрофесионални, тоест любителски. Въпреки това трасето като трудност, хората които го минаваха предварително, го окачествяват като средно технично трасе. Има и по-трудни, но трасето изобщо не е за начинаещи така да го кажем. Предвид метереологичните условия през последните пет дни, трасето е доста разкаляно. В момента състоянието на трасето е по-скоро в горната половина на скалата по трудност, отколкото за начинаещи. Надяваме се това да не затрудни чак толкова участниците, защото въпреки че е за непрофесионалисти повечето хора имат опит. Тук при нас идват цели клубове, които се състезават, така че това което най-много ни тревожи нас като организатори е никой да не пострада по трасето. При нас важно е участието, а не медала за първо място“, завърши той.

 

снимки: Ели Маринова

Коментари

Новини Варна