IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
21:44 | 25 юли 2016
Обновен: 10:38 | 22 март 2024

Антоанета Бонева: Искам да видя дали ще успея да превъзмогна себе си в Рио

По материала работи: Слав Велев
Антоанета Бонева: Искам да видя дали ще успея да превъзмогна себе си в Рио

Носителката на Световната купа за 2016 година на 25 метра пистолет Антоанета Бонева беше сред първите олимпийци, които заминаха за Рио де Жанейро днес. Състезателката от Търговище сподели пред журналистите на летище София, че спортната стрелба е от спортовете, които биха могли да донесат медали на България в Бразилия.

 

"Смятам, че спортната стрелба е от спортовете, в които може да се чакат медали. Ако имаме късмет и Господ е с нас, всичко може да се случи, ако сме здрави", бяха първите думи на Бонева преди заминаването.

"Мога да кажа, че съм доволна от подготовката си в Сърбия. Специално на въздушното оръжие си направих личен рекорд на състезание. Мисля, че подготовката протече добре, винаги има още какво да се желае. Затова сега отиваме малко по-рано, за да можем да се възползваме максимално от условията, които ни се предлагат. В Търговище аз нямам условия за подготовка за малокалибреното оръжие. Ако успеем да се съхраним физически и психически до последно, дано да постигнем това, за което сме се борили", коментира Бонева подготвителния си лагер в Сърбия.

 

Тя говори и по темата с руските състезатели, част от които бяха наказани от МОК да не участват в Рио: "Не мисля, че ние, спортистите, трябва да коментираме тази тема. А и доколкото знам, в стрелбата няма наказани руснаци. Не мисля, че трябва да се отнема правото на тези, които толкова много време са се трудили и да се наказват  за нещо, за което не са виновни."

 

"Нямам търпение да започна участието си. Искам да дойде стартът, за да видя дали ще мога да превъзмогна сама себе си", каза още възппитаничката на Христо Маринов.

 

"Със сигурност дъщеря ми ще ми липсва най-много от всички", не скри емоциите си Бонева.

 

Тя сподели също така, че мисли за вируса Зика и за тероризъм: "Няма застраховани да не се разболеят, но в крайна сметка винаги има риск."

 

"Състезателните условия като стрелбище не ме притесняват. По-скоро ме притеснява дали са оправили инфраструктурата, защото април месец на Световната купа беше нещо ужасно. Ние пътувахме по 2 часа и половина до стрелбището. Това са ти по 5 часа на ден изгубено време. Не мисля, че това е нормално. Надявам се сега да е различно, да си има лента, която да е обособена само за спортистите. Надяваме се всичко да е по-организирано и би трябвало да бъде така", завърши състезателката ни по спортна стрелба.

 

sportal.bg

Коментари

Новини Варна