Рос Браун: Не можеш да сравняваш Хамилтън с Шумахер
Люис никога не се е сблъсквал с проблеми, засягащи управлението на отбор или други подобни, заяви един от най-успешните ръководители в историята на Формула 1
Публикувана: 11 Jan 2017 | 14:09

Според един от най-успешните ръководители в историята на Формула 1 Рос Браун няма как да се правят директни сравнения между Люис Хамилтън и легендата на спорта Михаел Шумахер, отбелязва sportal.bg. Британският пилот на Мерцедес подобри постижение на Ален Прост за брой победи и вече е втори в класацията с 53 победи. Люис все още е много далеч от рекорда на Шумахер - 91 победи.

 

"Михаел пристигна във Ферари в момент на големи промени и трябваше да изгради целия отбор наново. От тази гледна точка няма как изобщо да го сравняваме с Люис, който никога не се е сблъсквал с проблеми, засягащи управлението на отбор или други подобни.

 

"Хамилтън е много голям талант, но винаги се е състезавал за топ отбори и никога не е мислил за нищо друго, освен да седне в болида и да се бори за победи и титли. Не казвам, че той не е от основните причини за успеха на Мерцедес, но двамата с Шумахер според мен е грешно да бъдат сравнявани", завърши британецът.

 

Четете още RTL получи оферта за €1 млн. за снимка на Шумахер

Коментари ( 0 )