IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
12:18 | 16 януари 2017
Обновен: 10:46 | 25 април 2024

Общинските ученически игри по тенис на маса и волейбол излъчиха призьори

Следват турнирите по хандбал и бадминтон

По материала работи: Борис Проданов
Общинските ученически игри по тенис на маса и волейбол излъчиха призьори

Проведе се и последния етап Общинските ученически игри по тенис на маса за най-големите – XI – XII клас. Организатори са „Дирекция Спорт“ при Община Варна. Най-добрите, които се класираха на призовите места, получиха почетна грамота, предметни награди, медали и купа.
След изключително натоварен ден, изпълнен с много оспорвани двубои, финалното отборно класиране и индивидуалните победители за учебната 2016/2017 година се подредиха по следния начин:


OTБОРНО Юноши XII-XII клас
1. I ЕГ
2. Maтематическа гимназия Д-р Петър Берон
3. ПГССД „Николай Хайтов“


Индивидуално Юноши XII-XII клас
1. Калин Тодоров “ I ЕГ “
2. Саваш „ПГГСД „Николай Хайтов’
3. Иван Сердаров  I ЕГ
3. Иван Борисов  IV ЕЗ


Отборно девойки XII-XII клас
1. IV ЕГ

2. I ЕГ

3. Професионална гимназия по електротехника


Индивидуално девойки XII-XII клас
1. Стефани Илиева IV ЕГ
2. Йоанна Ковачева IV ЕГ
3. Диляна Ячева IV ЕГ
3. Теодора Димитрова I ЕГ


В съботния ден /14.01.2017г./ приключи и турнирът по волейбол за юноши във възрастова група VIII-X клас. Състезанието се проведе в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия.


Всички отличени получиха предметни награди, почетна грамота, медали и купа осигурени от Община Варна, дирекция „Спорт“. Класиралите се на първо и второ място отиват на Областното първенство. След много интересен и оспорван двубой, по този начин се подреди крайното класиране:
1. Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“
2. Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“
3. Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“


През следващия уикенд /21-22 януари 2017 г./ състезанията от Общинските ученически игри продължават със състезанията по хандбал за VII- X клас за юноши и девойки, които ще се проведат на в залата на ОУ „Стоян Михайловски“.


Паралелно с това ще се проведат състезанията по бадминтон в зала „Младост“ на Двореца на културата и спорта, като на 21 януари от 10 часа са малките ученици V-VII клас, където заявки за участие са подали 5 училища от град Варна. На 22 януари от 10 часа започва турнира при големите VIII-X клас.


В залата на Първа ЕГ на 21 януари от 9 часа започват състезанията за най-големите волейболисти XI-XII клас юноши, а финалните срещи са предвидени за 4 февруари.

Коментари

Новини Варна