IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
11:26 | 16 януари 2017
Обновен: 12:04 | 17 април 2024

Стивън Джерард става почетен гражданин на Ливърпул

Легендата на "червените" е получил номинация лично от кмета на града

По материала работи: Пламен Янков
Стивън Джерард става почетен гражданин на Ливърпул

Бившият капитан на "Ливърпул" и английския национален отбор по футбол - Стивън Джерард, ще бъде удостоен със званието почетен гражданин на едноименния град заради приноса си в развитието на спортния и обществен живот на Мърсисайд, информира btv.bg.


Джерард е номиниран лично от кмета на Ливърпул Джо Андерсън: "Бях изключително изненадан, когато научих за предложението на г-н Андерсън. Ливърпул е моят дом и да бъда удостоен с тази чест ме оставя без думи", каза любимецът на "червените" фенове.

 

"Това е специална награда, която се присъжда само на заслужили личности. Стивън имаше изключителна кариера и е сред най-добрите полузащитници на своето поколение. Но не само спортните му успехи са го превърнали в икона. Без значение дали подкрепят "червените" или "сините" в този град, съм сигурен, че всички ще се съгласят, че той е страхотен посланик на Ливърпул, а неговата благотворителна дейност е помогнала на мнозина, особено на децата в неравностойно положение. Стивън е вдъхновени за всички", каза в обръщение кметът Андерсън.

 

Четете още Момчето от квартала: Стиви Джи - завинаги един от нас

ОФИЦИАЛНО: Джерард прекрати кариерата си

Коментари

Новини Варна