IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
15:29 | 3 февруари 2017
Обновен: 20:15 | 5 май 2024

Голямо браво! Радослав Янков спечели Световната купа в Банско

Българинът поведе в генералното класиране за две от Световните купи

По материала работи: Пламен Янков
Голямо браво! Радослав Янков спечели Световната купа в Банско

Българинът Радослав Янков спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банско, информира gol.bg.

 

Носителят на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини от миналия сезон Янков надделя на финала над швейцареца Кевин Галмарини, който, в опита си да настигне откъсващия се българин, рискува максимално в последните врати и падна малко преди финалната линия и не завърши.

 

На трето място завърши Бенямин Карл от Австрия.

 

С първата си победа за сезона Янков излезе начело в генералното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини с 2720 точки, следван от Карл с 2640 точки и Галмарини с 2616 точки.

 

Той поведе и в подреждането в дисциплината паралелен гигантски слалом с 2400 точки, пред Галмарини с 2090 точки и Карл с 1960 точки.

 

Следващият старт е в неделя в Банско също в паралелния гигантски слалом.

 

В надпреварата при жените триумфира Партиция Кумер (Швейцария), пред Юлия Дуймовиц (Австрия) и Ладина Джени (Швейцария).

 

Лидерка за Световната купа с 3060 точки е Естер Ледецка (Чехия), която не участва днес в Банско, следвана от Ина Мешик (Австрия) с 2460 точки и Кумер с 1880 точки.

Коментари

Новини Варна