IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
18:55 | 12 февруари 2017
Обновен: 15:29 | 18 май 2024

Гришо си спечели турнира в София

Българинът намери шеста титла в кариерата си в 11-ия си финал в ATP

По материала работи: Борис Проданов
Sportal.bg

Григор Димитров спечели финала на „София Оупън“ срещу Давид Гофен със 7:5, 6:4. Във втория сет победителят обаче сериозно изнерви многобройните си почитатели по трибуните на „Арена Армеец“.

 

Българинът от самото начало наложи своето превъзходство и след ранен пробив поведе с 3:0. Той се озова в ситуация 0:30 в първия гейм, но сервисът му започна да нанася поражения и завърши гейма с два поредни аса. Веднага, след това той стигна до първия пробив в мача. Григор разчита на подобна схема от мача им в Австралия, като е стабилен в разиграванията и успява да докача грешка на Гофен.

 

Първата ни ракета измъкна много оспорван гейм, с който поведе с 5:4. Той водеше с 40:0, когато Гофен започна да се справя отлично със сервиса на българина и сериозно да го затруднява. Белгиецът стигна до три шанса за пробив, но Григор успя да намери точните решения и да спечели гейма.

 

Димитров за пореден път от началото на сезона показа вече колко разумно играе и колко концентриран е във важните моменти. Той успя да постигне пробив, с който сложи край на първия сет при 7:5 след 54 минути игра.

 

Във втората част Григор започна блестящо и след ранен пробив отново поведе с 3:0. Отличната му игра продължи и след фантастичен минаващ удар той стигна до втори пробив за 4:0. Стигна се обаче до пристъп на гениалност на Гофен, който стопи разликата на 4:5 – основно заради безобидния сервис на почетния гражданин на Варна. Статистиката е в полза на Гришо, който го бие, където го хване, а в този мач той прояви и много излишно добродушие. Въпреки това нервите на белгиеца не издържаха и той позволи при свое подаване да загуби мача.

 

Григор намери шеста титла в кариерата си в 11-ия си финал на турнир на ATP. Българинът, който от понеделник е 12-и в световната ранглиста, е в блестяща форма от началото на сезона. Надпреварата в столицата ни е от клас ATP 250, като това е второ издание и дебютно за Григор, който не взе участие преди година.

 

По пътя към последното стъпало преди трофея поставеният под №3 елиминира последователно трима тенисисти - Йежи Янович (Полша) в осминафиналите, Виктор Троицки (Сърбия) в четвъртфиналите и Николоз Басилашвили (Грузия) в полуфиналите.


Още по темата: Гришо на финал в София

Коментари

Новини Варна