IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
16:48 | 17 февруари 2017
Обновен: 02:06 | 18 април 2024

Сдружение с нестопанска цел ще помага на развитието на футбола във Варна

Благой Калфов беше избран за председател на Управителния съвет

По материала работи: Борис Проданов
Сдружение с нестопанска цел ще помага на развитието на футбола във Варна

Сдружениe с нестопанска цел „Стратегия за развитие на футбола в град Варна“ беше учредено в морската столица.

 

В учредителното събрание участваха легенди на футбола в морската столица и бизнесмени. За председател на сдружението беше избран Благой Калфов, а членове на Управителния съвет са още Иван Василев и адв. Христо Боев. В Контролния съвет влязоха Марин Митев – собственик на ПФК „Черно море“, Вахан Ангътян и Красимир Маринов. Единодушно беше приет и уставът на сдружението.

 

„Сдружението е отворено за всички, които искат да помагат на футбола – каза в интервю за Медийна група „Черно море“ председателят на УС на сдружениeто с нестопанска цел „Стратегия за развитие на футбола в град Варна“ Благой Калфов. – Няма как да не се насочим към детско-юношеския футбол, увеличаване и подобряване на материалната база. С помощта на Общината и с цялата общественост трябва да насочим стратегията към всичко, което касае младият човек.

 

„Черно море“ има реалните шансове да заеме едно от първите 3 места в елитното първенство. Изгражда се стадион, отговарящ на всички изисквания на УЕФА, което предизвиква участието на всички хора с отношение към футбола – да увеличат активността си. Историята на футбола във Варна и успехите не са малки, „моряците“ станаха носители на Купата на България и Суперкупата през 2015 г. Учредителното събрание се проведе благодарение на г-н Марин Митев, който няма нужда от представяне – помагал е на футбола достатъчно и в момента помага.“

 

На сдружението ще помагат и хора от бизнеса в града, и легенди в този спорт на "Спартак" и "Черно море". Целите са развитие на футбола в града, масовизирането му, подобряване на базата и създаване на условия за развитие на професионалния и аматьорски футбол.  В приетият устав подробно са описани всички задачи, които са си поставили учредителите.

 

Борис Проданов

 

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна