IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
12:25 | 23 февруари 2017
Обновен: 12:52 | 22 март 2024

Sports Illustrated: Започна Ренесансът на Григор Димитров

Българинът взема по-добри решения по време на разиграванията

По материала работи: Деян Михайлов
Sports Illustrated: Започна Ренесансът на Григор Димитров

Водещият автор на Sports Illustrated за тенис Джон Вертхайм обърна специално внимание на представянето на Григор Димитров от началото на сезона. Той е на мнение, че с оглед видяното в началните месеци на 2017-а, можем да говорим за своеобразен Ренесанс в изявите на българския тенисист. А това да се окаже повратен момент изобщо в кариерата му.

 

"Всички видяхме срива му в Истанбул през миналата година, която бе ужасна за него. В Торонто бе близо до загуба срещу Юичи Сугита, което би означавало изпадане от топ 40 и място извън поставените на US Open. Сугита бе на две точки от победата, а един добър играч се възползва от подобна възможност в осем от десет случая. Той я пропусна и пропиля всичко. Димитров взе тайбрека и мача, а оттам всичко тръгна нагоре. В Торонто достигна четвъртфиналите, но с набраната инерция продължи силно в Синсинати, където отстъпи в драматичен полуфинал на Марин Чилич, след като бе взел първия сет с 6:4.

 

"Като поставен на US Open се класира до осминафиналите(загуба от Анди Мъри), а впоследствие победи и Рафаел Надал в Пекин по пътя към финала и място в топ 20 за годината," пише в анализа си Вертхайм.

 

Според него с играта си през 2017-а Димитров е показал съвсем различно лице и е нормално да се очаква силен сезон от него.

"Той продължи да бъде актуален подобно на Samsung Note 7 през 2017 и в момента е спечелил 16 от 18 мача, което му позволи да спечели две титли, прогресирайки до №13 в ранглистата.

 

"Не ми се ще да преувеличавам твърде много въпросните събития. Пресилено е да се каже, че Ренесансът на Григор Димитров започна в мача с Юичи Сугита, но случилото се само идва да ни покаже колко малко е нужно, за да се измени ситуацията. От пълен застой до това един тенисист да се възползва от получения импулс.

 

"Да обобщим - какво се случи с Димитров? Неговите дарби: всички сме наясно с тях от години и сега сякаш те са в синхрон. Той взема по-добри решения по време на разиграванията, избира точната възможност и я следва. Също така държи под контрол емоциите си. Изглежда сякаш има здрава връзка между него и Дани Валверду, треньорът му."

tennis.bg

Коментари

Новини Варна