IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
09:12 | 24 февруари 2017
Обновен: 12:52 | 22 март 2024

Започват състезанията от „Ученическа купа Варна“ 2017

До момента заявка за участие са подали 38 училища от Варна и 2 от областта

По материала работи: Пламен Янков
Започват състезанията от „Ученическа купа Варна“ 2017

През тази година дирекция „Спорт“ към Община Варна отново планира провеждането на „Ученическа купа Варна“. Състезанията целят да стимулират двигателната активност сред учениците, като им се предостави възможността и през втория учебен срок за организирана изява в различни видове спорт. „Ученическа купа Варна“ е част от поставените целите на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на спорта в града, като всяка година в различните ученически състезания се включват над 10 000 деца. За отборите с най-добро класиране са предвидени предметни награди, осигурени от Община Варна.

 

До момента заявка за участие са подали 38 училища от Варна и 2 от областта. Състезанията стартират на 25 и 26 февруари от 09:00 часа с турнир по тенис на маса, който ще се проведе в Юнашки салон. В него ще се включат ученици от 7 училища с ученици на възраст III-VII клас и 13 училищни отбора с ученици от VIII-XII клас. Съгласно правилата за участие, всяко училище трябва да се включи поне в три вида спорт, от общо шест, в различни възрастови групи от I до XII клас. Спортовете, в които могат да се състезават децата, са мини футбол, стрийтбаскет 3х3, волейбол, лека атлетика, шахмат, тенис на маса.

 

Коментари

Новини Варна