IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
21:00 | 26 март 2017
Обновен: 11:40 | 17 април 2024

Англия подчини Литва с лекота

Селекцията на Гарет Саутгейт не срещна никакви трудности срещу скромния си опонент

По материала работи: Деян Михайлов
Англия подчини Литва с лекота

Най-очакваното нещо тази вечер се случи. Англия спечели световната си квалификация срещу Литва и продължава да води убедително в своята предварителна група F.

Селекцията на Гарет Саутгейт не срещна никакви трудности срещу скромния си опонент и го подчини с 2:0. "Трите лъва" вкараха по едно попадение и в двете полувремена, като славата беше за централните нападатели Джърмейн Дефоу и Джейми Варди. Литва имаше едно реално положение за гол в 44-ата минута, но ударът на Сливка бе изчистен от голлинията от Джон Стоунс.

 

Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналите от атентата край Уестминстър в началото на седмицата.

 

Джърмейн Дефоу пък продължаваше да сбъдва мечтите на малкия Брадли Лоури. Малчуганът страда от неизлечима форма на рак. Днес обаче запаленият запалянко на Съндърланд беше най-щастливото момче на "Уембли", след като пя "Бог да пази Кралицата" заедно с титулярите на Англия. Разбира се, стиснал здраво ръката на своя футболен идол Дефоу.


Англия моментално се настани в половината на съперника. Домакините залагаха на постепенните атаки, опитвайки се да пробият сгъстената отбрана на литовците.

 

Въпреки стабилната си игра в отбрана, гостите логично капитулираха в 20-ата минута. Англия наказа първата по-сериозна грешка на своя опонент и заслужено поведе в резултата. Рахийм Стърлинг проби между двама играчи на Литва, след което пусна успореден пас в наказателното поле на съперника. На точната позиция дебнеше опитният Джърмейн Дефоу, който беляза завръщането си в националния тим с гол в мрежата на Шеткус!


Наглед спокойното развитие на срещата можеше да придобие сензационен обрат в 44-ата минута. Викинтас Сливка бе в положение на засада, която незнайно защо не бе видяна от френския страничен съдя. Всичко това изненада сериозно Джо Харт, който опита да се намеси, но все пак беше преодолян майсторски. В този момент обаче с блестяща намеса блесна бранителят Джон Стоунс, който от голлинията съумя да изчисти и така да спаси Англия от абсурден гол.

 

Англия можеше да удвои своята преднина веднага след подновяването на световната квалификация. Кайл Уокър сътвори едно от марковите си центрирания към далечната греда. На позиция беше Рахийм Стърлинг, който обаче направи по-трудното, засуети се и не съумя да отправи голов изстрел по посока вратата на Шетскус.

 

Пет минути, след като се появи в игра, Джейми Варди успя да свърши своята задача и зарадва публиката на "Уембли" с гол. Магическо докосване на Деле Али позволи на нападателя да се озове на стрелкова позиция, от която нямаше никаква милост за Шеткус. По този начин звездата на Лестър реализира своето шесто попадение в 12 мача с екипа на "Трите лъва".


До края Литва заигра в малко по-предни позиции, но така и не намери аргументи за преодоляването на стабилната централна двойка бранители Джон Стоунс - Майкъл Кийн. Джейми Варди пък пропусна да реализира втори гол на своята сметка, останал сам срещу Шеткус в 80-ата минута.


topsport.bg

Коментари

Новини Варна