IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
12:44 | 28 март 2017
Обновен: 19:10 | 17 април 2024

Дарин Великов ще променя характера на „Черно море Тича“

Целта е да спечелим оставащите три мача до края на редовния сезон

По материала работи: Деян Михайлов
Дарин Великов ще променя характера на „Черно море Тича“

Новият старши треньор на „Черно море Тича“ Дарин Великов проведе първа тренировка с тима. Великов за трети път поема „моряците“, През 2000 г. той бе в екипа спечелил Купата на България, а при втория си престой в клуба наложи в играчите от набор 85-86 – близнаците Деян и Калоян Иванови, Атанас Пенев, Веселин Георгиев, Владимир Маринов и Асен Великов.

 

"Преди първата тренировка казах на състезателите, че това поведение на отбора и начинът, по който се държи на терена, не е "Черно море" – заяви Великов. - Искам отборът да е отбор с характер. "Черно море" винаги е имал тежки моменти, имал е кризи и по-тежки моменти, но винаги е имал характер и всеки се е съобразявал с "Черно море". Искам още следващия мач "Черно море Тича" да изглежда по друг начин – като поведение, като отношение". 


"Изненадан бях от предложението към мен. Стана много бързо. Трябваше за един-два дена да се вземе бързо решение, защото отборът не може в тази ситуация да остане без треньор. Моите сантименти към "Черно море" всички ги знаят. Не можех да откажа на УС на клуба и на "Черно море" не се отказва. Цел трябва да си поставим самите ние", заяви още специалистът. 


"Аз съм изненадан, че сме стигнали до положение дали "Черно море Тича" ще участва в плейофите или не. Целта е да спечелим трите мача до края на редовния сезон и да започнем в плейофа с друг вид и друга амбиция. Това са ни играчите, не можем да привлечем нито един нов баскетболист, не можем и да освободим. Те имат своите качества и аз им вярвам и смятам, че с тези състезатели в момента в отбора можем да оставим добро впечатление тази година в първенството и да го завършим достойно. Искам да променим характера, "Черно море Тича" няма да бъде така примиренчески", каза още Великов. 


"Договорката ми с Павлин Николов е до края на първенството. За новото първенство нищо не мога да говоря на този етап. Доколкото знам в месеците след края на сезона ще се решава бюджетът на клуба, каква селекция ще се прави, така че на този етап моят ангажимент и до края на първенството", каза още Дарин Великов.


Александър Гълъбов
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна