IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
17:16 | 28 март 2017
Обновен: 13:17 | 22 март 2024

Европейската клубна асоциация скочи срещу ФИФА

Не иска Мондиал с 48 отбора

По материала работи: Слав Велев
Европейската клубна асоциация скочи срещу ФИФА

Президентът на Европейската клубна асоциация Карл-Хайнц Румениге се обяви срещу решението на ФИФА за увеличаване на отборите на Световните първенства от 2026 година. Страните участнички вече ще бъдат 48, а световната футболна централа начело с Джани Инфантино много бързо избра този вариант, припомня sportal.bg.
 

Европейската клубна асоциация, която представлява 220 отбора, се противопоставя на това решение заради липсата на прозрачност при вземането му.

 

"Смятам, че от ФИФА съвсем ясно знаят, че решението за увеличаването броя на участниците на Световно първенство е грешно. Начинът на вземането на решения и прозрачността не са приемливи от наша гледна точка. Те използват нашите играчи, нашите служители в полза на Световното първенство. Имаме пълно право да участваме във вземането на решението", каза Карл-Хайнц Румениге.

 

От ФИФА обявиха, че турнирът няма да продължи по-дълго, отколкото досега, но големите клубове са ядосани от перспективата да загубят повече играчи с националните си отбори.

Коментари

Новини Варна