IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
14:58 | 24 април 2017
Обновен: 11:20 | 28 март 2024

Стотици спортисти ще се включат в голямото iRun бягане край Варна

За втора поредна година Холдинг Варна АД е генерален спонсор на „Черноморски маратон” от платформата на Irun

По материала работи: Пламен Янков
Стотици спортисти ще се включат в голямото iRun бягане край Варна

Започна подготовката за най-голямото пролетно състезание по трейл бягане и колоездене в пресечена местност „Черноморски маратон”. Очаква се над 250 души да се включат в популярната надпревара. Традиционен  генерален спонсор на маратона е Холдинг Варна АД. 

 

Горският маратон ще се проведе в красивия район около Аладжа манастир, като трасетата ще стигат до с. Кранево и с. Осеново. Надпреварата ще бъде в 4 основни дисциплини. Индивидуално бягане на достанция 13.5, 23 или 32 км, колоездене на 32 км, дуатлон – колоездене 32 км и бягане 13.5 км и отборно – колоездач на 32 км и маратонец на същата дистанция, един след друг. Всичко ще се състои в пресечен и горски терен. Преминаването през живописни местности, бягайки или с велосипед ще даде на участниците не само адреналин, но духовна наслада и спомени от незабравими приключения сред природата. 

 

Надбягването ще започне на 7 май от поляната до наблюдателната кула над чешмата на Аладжа манастир. Началото е в 9 часа, но всички участници трябва да се явят на мястото час по-рано, за да вземат стартовите пакети. В състезанието няма никакви ограничения за участие, нужна е само предварителна регистрация. Деца под 14 г. също могат да се включат, но с пълнолетен придружител.

 

Организаторите са се погрижили за комфорта и безопасността на участниците през целия състезателен ден. За маратонците са предвидени специални подкрепителни пунктове с леки храни и напитки. Първият е в старт/финал зоната, има и допълнителни по трасетата. Самото трасе ще е  маркирано, осигурени са химически тоалетни, медицинско лице и линейка. На спортната проява ще помагат и много доброволци, които ще бъдат разположени по протежение на маршрута, за да оказват съдействие на състезателите при необходимост.

 

Освен спортна надпревара тазгодишният iRun ще се превърне в своеобразен пролетен празник на открито. Предвидени са много изненади за приятно прекарване и добро настроение на всички посетители на мероприятието. За публиката са осигурени безплатни напитки, храни, подаръци, а на поляната на старта ще бъдат разположени щандове и шатри на различни спортни фирми и спонсори.

 

Отчитането на класирането ще се извършва с електронни чипове. Резултатите, заедно с професионални снимки, ще бъдат качени онлайн и достъпни за всички. Победителите ще получат атрактивни награди, медали и престижни грамоти за участието си. 

 

Платформата за спортни мероприятия от нов тип iRun съществува от 3 години, но вече е успяла да привлече хиляди привърженици. Това са хора, които обичат природата, искат да спортуват на открито и да живеят по-здравословно.

 

„Черноморски маратон“ е най-голямото непрофесионално iRun състезание в Източна България.  Маратонът се провежда всяка пролет и есен в околностите на Варна, а засиленият интерес към него го превръща в национален спортен хит. Организатор на инициативата е iRun общество, а освен основния спонсор “Холдинг Варна” в нея се включват и десетки други спомоществователи, приятели, доброволци и съмишленици.


За повече информация и заявка за участие:


https://www.facebook.com/events/161718844335371/


http://www.irun.bg/competition/about/name/варна-аладжа-манастир-2017

Коментари

Новини Варна