IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
15:29 | 27 април 2017
Обновен: 06:33 | 21 април 2024

1300 бойци от 30 страни на мондиал по шотокан във Варна

Световното е репетиция за квалификациите в карате за олимпиадата през 2020 г. в Токио

По материала работи: Борис Проданов
1300 бойци от 30 страни на мондиал по шотокан във Варна

В петък започва световното по шотокан-карате във Варна. Надпреварата се провежда в зала „Владислав“. Ще участват представители на 30 страни, повече от 1300 състезатели. Това стана ясно на пресконференцията, на която присъстваха и двете родни прими в този стил - Ивет Горанова (европейска шампионка от февруари тази година, както и световна шампионка на карате-до), а също така и Виктория Росева – трета на световна купа.


Гости бяха още вицепрезидентът на световната шотокан федерация Хайретин Хамуджу от Турция, Русалин Русалинов – вицепрезидент на родната централа, Юксел Мутлу – технически секретар, Хакъ Кошар – почетен президент на световната шотокан федерация.


Кошар е 75-годишен, а на срещата с журналистите се появиха и две от 6-те му дъщери, които също са в карате. Това е 8-о първенство на планетата. В този стил за първи път сме домакини на такъв голям форум. Мондиалът е репетиция за квалификациите в карате за олимпиадата през 2020 г. в Токио.

 

Коментари

Новини Варна