IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
11:32 | 27 април 2017
Обновен: 21:11 | 27 февруари 2024

Тухел: Решихме една от най-трудните задачи в европейския футбол

Борусия (Дортмунд) изоставаха с 1:2, но стигнаха до обрат за крайното 3:2 с два бързи гола в последната четвърт от двубоя срещу Байерн

По материала работи: Пламен Янков
Тухел: Решихме една от най-трудните задачи в европейския футбол

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Томас Тухел призна, че отборът не е играл добре в първите 60 минути на полуфиналния мач от турнира за купата на Германия срещу Байерн в Мюнхен, но е имал късмет.

 

"Жълто-черните" изоставаха с 1:2, но стигнаха до обрат за крайното 3:2 с два бързи гола в последната четвърт от двубоя на "Алианц Арена".

 

"Чувството е страхотно. Решихме една от най-трудните задачи в европейския футбол - да победим Байерн в Мюнхен в елиминационен мач. Но начинът, по който го направихме, беше истинска лудост. Започнахме много добре, но след първите 20-ина минути изпуснахме нещата от контрол, губехме лесно топката и дадохме инициативата на съперника. Имахме късмет, че на почивката изоставахме само с 1:2. След 60-ата минута отново започнахме да играем по-добре, действахме по-смело. Играта стана по-открита, почувствахме, че не само можем да изравним, но и да стигнем до обрат. Ясно е, че без шанс във футбола не може. И днес той беше на наша страна. Сега целта ни е да спечелим трофея в Берлин", каза Тухел.

 

На финала на 27 май съперник ще бъде Айнтрахт (Франкфурт).

sportal.bg

Коментари

Новини Варна