IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
09:52 | 28 април 2017
Обновен: 08:00 | 14 март 2024

Пулев – Джонсън: Последна официална тренировка преди мача за титлата

По материала работи: Пламен Янков
Пулев – Джонсън: Последна официална тренировка преди мача за титлата

Битката между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън (САЩ) със сигурност бъде последната официална тренировка преди неговия втори мач за световната титла в тежка категория. Кобрата ще се бие за втори път пред родна публика в зала „Арена Армеец“. Той ще има страхотния шанс да се зареди от феновете, защото от тук насетне изпитанията ще бъдат все по-сериозни. Българинът е в прекрасна позиция за атаката на титлата на Международната боксова федерация (IBF). В ранглистата Пулев е първият боксьор под шампиона Антъни Джошуа (Анг), който в събота вечер ще се бие с Владимир Кличко (Укр) на стадион „Уембли“ в Лондон.

 

Британецът и неговият щаб вече имат планове, при положение че успеят да преминат през украинската легенда. Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн загатна, че има огромна вероятност да овакантят титлата на Международната боксова федерация. Причината за това е, че олимпийският шампион от Лондон най-вероятно планира мач с Луис Ортис, който е в добри позиции в ранглистата на Световната боксова асоциация и също има договор с компанията „Мачрум“.

 

Кубрат Пулев (24 победи, 13 с нокаут и 1 загуба) е наясно, че дори и най-малкото подценяване може да му коства скъпо. Той е безспорният фаворит на букмейкърите и специалистите в двубоя с Джонсън. Пулев показва напредък, откакто започна да работи с Ули Вегнер преди две години. Кобрата е доста по-агресивен в началото на своите мачове, а след победата над Дерек Чисора споменът от бруталния нокаут в двубоя с Владимир Кличко вече е забравен.

sportal.bg

Коментари

Новини Варна