IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
13:32 | 24 май 2017
Обновен: 11:18 | 17 април 2024

Отборите пристигнаха за Европейския шампионат по стрийт футбол в София

България изпраща рефер на Световното първенство за бездомни в Норвегия

По материала работи: Слав Велев
Отборите пристигнаха за Европейския шампионат по стрийт футбол в София

Отборите , които ще участват на предстоящия Европейски стрийт футболен турнир за хора в неравностойно положение вече пристигнаха в София и от утре започват организирани уъркшопове, чиято цел е да се развият личностните  качества в участниците.

 

Както е извество,  в събота и неделя в Княжеска градина ще се проведе надпреварата в която ще се включат още 8 чуждестранни отбора и един съставен от младежи, които търсят убежище в България. В женското състезание участие ще вземат съставите на Унгария, Гърция, Италия и Финландия, докато в мъжкото ще играят силните отбори на Литва, Северна Ирландия, Румъния и Австрия, трите български тима и този, съставен от бежанци и мигранти.

 

Нашите  тренират по програма преди турнира,  водени от старши треньора Кирил Кюлев. Момчетата се подготвят на високо ниво, като  ръководството на „Спортс Мениджмънт България” им е осигурило перфектни условия за тренировъчен процес и хотелско настаняване.

 

У нас пристигна и Пол Нахтгаал от Холандия, който е лицензиран ФИФА съдийски инструктор. В рамките на два дни 16 мъже от нашата страна ще преминат през специален курс за арбитри, като всички в събота и неделя ще ръководят мачовете в Княжеската градина. Най-добре представилия се ще получи право да бъде част от съдийската колегия  на предстоящото Световно първенство за бездомни в Осло, Норвегия, което е от 29 август до 5 септември. Освен, че ще участва „ Отбора на надеждата” с мъжкия си тим и наш съдия ще бъде част от грандиозното събитие, ръководейки футболните срещи.

 

В четвъртък сутринта в Парк хотел „Витоша” ще се тегли и жребия за предстоящия турнир в София, а след това всички отбори ще бъдат в НСА където започва сугестопедичния курс по български език. По-късно цялата група отива в Киноцентър Бояна по покана на Атом театър , за да наблюдава процес по заснемане на кино продукция и разглеждане на декорите в  „Ню Бояна Филм Студиос”. 

 

Коментари

Новини Варна