IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
14:43 | 27 май 2017
Обновен: 15:22 | 17 април 2024

Най-добрите ни фехтовачи се събраха в Мастърс Варна 2017

Шефът на федерацията похвали организаторите от клуб Преторианец

По материала работи: Борис Проданов
Най-добрите ни фехтовачи се събраха в Мастърс Варна 2017

Днес и утре се провежда турнир "Мастърс Варна 2017" по фехтовка за  най-добрите 8 в страната на всички оръжия и във всички възрасти. Те мерят сили в Юнашкия салон на Варна, а организатор е клуб „Преторианец“.

Днес оръжия кръстосват момчета и момичета до 11, 13, 15 и 20 г. Утре в 9 ч. играят кадети и кадетки, а от 11 ч. – мъже и жени.

„Нивото е много високо. Доволен съм, че и общината ни даде възможност да сме в Юнашки салон. Всички 6 възрасти са тук – играят шпага, рапира, сабя, съответно при двата пола. 288 участника от цялата страна. Клубовете са много, от цялата страна. Фехтовката се развива. Преди 10 г. имаше клубове в големите градове. От нашия клуб има деца, тръгнали от 7 – 8 г., които напреднаха и издърпват напред малките. Това дава приемственост и може да се види в зала. Всяка година ще кандидатстваме за този турнир, решението е на федерацията. Благодаря на спонсориге на Мастърс-а са M SAТ, ТИМ СОТ. Заедно работим и със Спортен център ТИМ, където провеждаме тренировките. Благодаря и на федерацията, която ни гласува доверие, и на общината, дала ни възможност да организираме състезанието в това спортно бижу – Юнашкия салон“, каза организаторът и шеф на клуб Преторианец Мартин Стоянов.

„Това е последният турнир от Купа България и решихме да е във Варна. Благодарение на организаторите от Преторианец, които са много ентусиазирани, направихме Мастърс. Подготвени са много и хубави награди, тук ще бъдат излъчени комплексните победители в Купа България. Участват първите 8 в ранглистите, което само по себе си говори за нивото на състезанието. Успехите в последните години показват, че вървим в правилната посока. Имаме и чувствително по-висок бюджет тази година – нашите заслуги бяха отбелязани от Министерството на спорта. Самото място и направеното от Преторианец като организация е много. Моите благодарности и поздравления – продължава се традицията“, похвали организаторите на състезанието Величка Христева, шеф на БФ по фехтовка.

Красимир Николов

Коментари

Новини Варна