IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
19:16 | 20 юни 2017
Обновен: 00:29 | 25 април 2024

“Черно море” победи “Левски” в първата контрола

За "моряците" дебют направиха 8-те нови попълнения и един юноша на клуба

По материала работи: Деян Михайлов
“Черно море” победи “Левски” в първата контрола

„Черно море“ победи  с 1:0 „Левски“ в първата си контрола от лятната подготовка. Мачът се игра на градския стадион в  Правец. В стартовия състав на Георги Иванов попаднаха 6-има от новите попълнения - Александър Александров, Витиня, Мариян Огнянов, Орлин Старокин, Атанас Зехиров и Георги Божилов, като за Александров това е втори, а за Божилов дори трети дебют с екипа на „моряците“. 

 

Още в първите минути варненци наложиха териториален превес. Първо Божилов отправи изстрел от дъгата на наказателното поле, но топката попадна в ръцете на вратаря на  „Левски“ Митрев. В 10-ата мин. капитанът на „Черно море“ Георги Илиев изведе Марек Кузма сам срещу вратаря на „сините“, но атаката беше спряна заради засада.


В 22-рата мин. Витиня проби отляво, центрира успоредно на наказателното поле, но Марек Кузма се размина с топката. В 35-ата мин. Александър Александров получи травма и бе заменен принудително от Илияс Хасани. Две минути по-късно Георги Илиев засече центриране отдясно с левия крак и отправи от воле топката във вратата, но преди това страничният съдия беше вдигнал флага за засада. В 41-вата мин. Кузма овладя топката в средата на терена, проби през центъра и подаде към Божилов, който стреля, но ударът му беше париран от футболист на „сините“. В следващата атака Илиев проби отляво, намери в наказателното поле Старокин, който финтира защитник, центрира към задната греда, където беше Ондрей Сукуп, но бранител открадна топката от главата на чеха и изчисти. Минута преди края на първата част дойде и най-опасното положение за „Левски“. Емо Михайлов показа невероятен рефлекс и изби в корнер удар на Прохазка. 


Старши треньорът на „Черно море“ започна с почти изцяло подменен състав второто полувреме. В игра влязоха вратарят Иван Дюлгеров, Иван Коконов, Ерих Шабан, Николай Минков, Борислав Балджийски, Ертан Томбак, Валентино Кайене,  Мартин Костадинов и Емил Янчев. Това бе дебют за Ерих Шабан в мъжкия отбор. Първите си игрови минути с екипа на „моряците“ направи и привлеченият преди дни Валентино Кайене. 


В 53-тата минута дойде и единственият гол в мача. Томбак открадна топката в половината на „моряците“, проби по фланга, стигна почти до аутлинията, откъдето центрира, и Коконов с глава откри резултата за  „Черно море“. В 64-тата мин. Балджийски се озова на стрелкова позиция след добро двойно подаване с Кузма, шутира силно, но вратарят на Митрев изби. В ответната атака за втори път Прохазка успя да затрудни стража на  „Черно море“. Този път добър рефлекс показа Дюлгеров. Младият вратар се намеси решително и парира силен плътен удар на нападателя на „сините“.  В 66-ата мин. Марек Кузма отстъпи мястото си на поредното ново попълнение в лятната селекция на „Черно море“ - Цветомир Чунчуков. 


До края на срещата футболистите на „Левски“ упражниха натиск, а играчите на „Черно море“ разчитаха на контраатаки, но до ново попадение не се стигна.


Стартов състав на „Черно море“:


Емил Михайлов, Стефан Станчев, Ондрей Сукуп, Александър Александров, Витиня, Георги Илиев, Мариян Огнянов, Орлин Старокин, Атанас Зехиров, Марек Кузма, Георги Божилов

Коментари

Новини Варна