IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
09:10 | 21 юни 2017
Обновен: 11:07 | 17 април 2024

Григор Димитров се изправя срещу ветерана Жулиен Бенето

Очаква се срещата да стартира около 17:30 часа наше време

По материала работи: Пламен Янков
Григор Димитров се изправя срещу ветерана Жулиен Бенето

Григор Димитров излиза на тревата в Куинс днес в битка за място на четвъртфиналите на турнира Aegon Championships с награден фонд 1 836 660 евро. Негов опонент ще бъде преминалият през ситото на квалификациите французин Жулиен Бенето, който вчера записа убедителна победа срещу участващия с "уайлд кард" британец Джеймс Уорд с 6:2, 6:2. Ден по-рано пък поставеният под №6 българин срази американеца Райън Харис с 6:3, 6:1 за по-малко от час.

 

Мачът между Димитров и Бенето е трети в програмата на Централния корт, където двубоите стартират в 14.00 часа наше време. Очаква се срещата да стартира около 17:30 часа наше време.

 

Ветеранът Жулиен Бенето, който се намира на 87-о място в световната ранглиста, е спечелил близо 8.5 милиона долара от наградни фондове в своята кариера. До момента Григор Димитров и 35-годишният  французин са се срещали четири пъти, като са си разменили по две победи. Последният двубой между двамата се игра в Шанхай през 2014 година, когато френският тенисист спечели в два сета. Те обаче никога досега не са се сблъсквали на трева, която е любимата настилка на Григор Димитров.

 

Във вторник от надпревата в "Куинс Клъб" отпаднаха световният номер 1 Анди Мъри и вторият поставен нав схемата Стан Вавринка, които заедно с Милош Раонич станаха част от сензационните резултати в английската столица. Така сега само Марин Чилич и Жо-Вилфред Цонга са по-високопоставени от Григор Димитров от действащите участници в турнира.

sportal.bg

Коментари

Новини Варна