IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Спорт
12:32 | 26 юни 2017
Обновен: 10:11 | 15 април 2024

Фетел на косъм от забрана да участва в Гран При

По време на състезанието по улиците на Баку германецът се сдърпа с Хамилтън

По материала работи: Деян Михайлов
Фетел на косъм от забрана да участва в Гран При


Пилотът на Ферари Себастиан Фетел вече е само на три наказателни точки от забрана да участва в състезание след инцидента с Люис Хамилтън в Гран При на Азербайджан. По време на рестарта след втората кола за сигурност Фетел се удари в задницата на болида на Хамилтън, след това отиде да се кара с него и отново го докосна, за което получи наказание с 10 секунди.


Фетел заяви, че според него Хамилтън е намалил нарочно и затова е отишъл да спори с него. Според стюардите на Баку обаче вина за случилото се носи изцяло Себастиан и освен секунди, получи и 3 наказателни точки към лиценза си. Те се добавят към предишните му 6, и ако станат 12, трикратният световен шампион ще бъде наказан да не участва в едно състезание. След Гран При на Австрия обаче, 2 от наказателните му точки изтичат и така германецът ще има свобода от 5 наказателни до Гран При на Малазия, когато ще изтекат още 2.

В момента Фетел е пилотът с най-много наказателни точки на стартовата решетка. Втори в това класиране е Карлос Сайнц, а трети - Джолиън Палмър.

sportal.bg

Коментари

Новини Варна