IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:40 | 26 юни 2017
Обновен: 00:36 | 25 април 2024

Варна домакин на Параолимпийски турнир

На 30 юни ще се проведат състезания по голбал и тенис на маса

По материала работи: Деян Михайлов
Варна домакин на Параолимпийски турнир

За поредна година Община Варна съвместно с Българска параолимпийска асоциация и с подкрепата на варненските спортни клубове за хора с увреждания  организират Параолимпийски турнир “Варна 2017” за хора с увреждания. В проявата, която ще се проведе на 30 юни, ще вземат участие около 100 състезатели от България и чужбина.

В програмата на състезанието, което всяка година предизвиква огромен интерес сред парасъстезателите у нас, са включени 2 вида спорт: голбал и тенис на маса.

Турнира по голбал ще се проведе в зала „Локомотив“, като срещите ще започнат от 830 часа, а финала е предвиден около19 часа. Заявки за участие има от България, Гърция и Румъния.

Надпреварата по тенис на маса ще се проведе в и ще започне в 9 часа. В турнира ще вземат участие състезатели София, Пловдив, Севлиево, Сливен, Русе, Ямбол, Бургас, Кюстендил, Шумен, Дългопол и Варна. Награждаване на победителите се се състои в 18,30 часа

 

Коментари

Новини Варна