IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
12:39 | 21 юли 2017
Обновен: 13:36 | 10 март 2024

Манчестър Юнайтед постигна историческа победа над Сити

Успехът на червените дяволи с 2:0 дойде в първото дерби между градските съперници, което се изигра извън пределите на Англия

По материала работи: Слав Велев
 Манчестър Юнайтед постигна историческа победа над Сити

Манчестър Юнайтед победи с 2:0 градския съперник Манчестър Сити в първото в историята дерби между двата тима, което се изигра извън пределите на Англия. Двубоят беше част от предсезонното турне на двата тим в САЩ и се изигра на "NRG Стейдиъм" в Хюстън, Тексас, информира sportal.bg.
 

Двубоят беше равностоен само в първите тридесет минути, след което “червените дяволи” установиха контрол над събитията на терена и в рамките на две минути предрешиха изхода на срещата. Новото попълнение Ромелу Лукаку откри в 37-ата минута, който получи дълга топка пред вратата на Сити, успя да преодолее излезлия неразчетено вратар Едерсон и с левия крак прати топката в мрежата от малък ъгъл. 
 

Вторият гол във вратата на Сити не закъсня. Само две минути по-късно името си сред голмайсторите записа и Маркъс Рашфорд след комбинация с Хенрик Мхитарян, като вина за гола отново може да бъде приписана на стража Едерсон. Седем минути след почивката Лукаку можеше да отбележи и втория си гол в мача, но ударът му разтресе гредата.

Коментари

Новини Варна