IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
18:53 | 17 август 2017
Обновен: 20:03 | 20 април 2024

Болт разсея съмненията за симулация с рентгенова снимка на контузията си

Ямаецът има разкъсване на бедрения мускул от вътрешната страна

По материала работи: Деян Михайлов
Болт разсея съмненията за симулация с рентгенова снимка на контузията си

Юсейн Болт, който се контузи в последния старт в кариерата си по време на щафетата 4х100 метра на световното първенство по лека атлетика публикува рентгенова снимка, доказвайки травмата му. Той използва профила си в "Туитър", за да отговори на многобройните въпроси.

Хиляди потребители в Интернет и фенове на звездата от Ямайка го обвиниха в симулиране, което обиди осемкратния олимпийски шампион.

"Обикновено не издавам медицинските доклади на обществото, но този път се наслушах на какви ли не теории, много хора ме питаха дали наистина съм контузен", започна Болт с поредицата от туитове. "Никога не съм си позволявал да предам своите фенове, желанието ми беше да спечеля на последното първенство, в което участвам".

Рентгеновата снимка, която беше публикувана и впоследствие изтрита от профила на Болт.

 

Накрая той публикува рентгеновата снимка, подкрепена с текст: "За съжаление имам разкъсване на бедрения мускул от вътрешната страна, придружено с частично отдръпване. Три месеца рехабилитация", съобщи звездата.

Минути след публикуването на туитовете обаче те бяха изтрити от профила на лекоатлета в социалната мрежа.

Сбогуването на Болт с леката атлетика не се състоя по начина, по който той си го представяше. Спринтьорът претърпя поражение на 100 метра, оставайки трети след Джъстин Гатлин и Крисчън Колман, а пропусна надпреварата на 200 метра, за да се съсредоточи в щафетата.

Лечението от три месеца ще го лиши и от участие в демонстративния мач между ветераните на "Манчестър юнайтед" и "Барселона" на 2 септември. Спринтьорът, който е голям фен на "червените дяволи" беше поканен да играе за тима на "Олд Трафорд".


dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна