IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
14:54 | 18 август 2017
Обновен: 10:45 | 17 април 2024

Томова срещу американка в Ню Хейвън

При успех на старта 22-годишната българка ще играе с поставената под номер Кристина Плишкова от Чехия

По материала работи: Пламен Янков
Томова срещу американка в Ню Хейвън

Виктория Томова ще се изправи срещу участващата с “уайлд кард“ Мария Матеас в първия кръг на квалификациите на силния турнир в Ню Хейвън. При успех на старта 22-годишната българка ще играе с поставената под номер Кристина Плишкова от Чехия, която е 40-а в света, или Арина Родионова (Австралия). Една победа ще гарантира на Томова 13 точки за световната ранглиста.

 

Ако преодолее квалификациите в Ню Хейвън, Виктория може да има проблем, тъй като следващата седмица трябва да участва на пресявките за US Open, които ще се засечат с мачовете от основната схема на “Кънектикът Оупън”. Миналата година тя дебютира на турнир от Големия шлем именно в Ню Йорк и бе много близо до влизане сред големите. Вики записа две победи и отпадна в третия кръг на квалификациите след драматичен трисетов двубой.

 

Последният турнир, на който Томова игра, бе в Бостад, Швеция, в края на юли. Там тя записа първа победа в основна схема на турнир от WTA, след като острани германката Юлия Гьоргес.

sportal.bg

Коментари

Новини Варна