IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
13:42 | 22 август 2017
Обновен: 10:44 | 17 април 2024

Уругвай и Аржентина с обща кандидатура за Световното по футбол през 2030 г.

Официалният старт на кандидатурата ще бъде даден на 30-и август

По материала работи: Пламен Янков
Уругвай и Аржентина с обща кандидатура за Световното по футбол през 2030 г.

Уругвай и Аржентина ще обявят официалната си съвместна кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030, разкри уругвайският президент Табаре Васкес, цитиран от БГНЕС и nova.bg.

 

Васкес уточни, че официалният старт на кандидатурата ще бъде на 30-и август, когато аржентинският му колега Маурисио Макри ще бъде на посещение в Монтевидео. Ден по-късно националните отбори на двете страни се изправят един срещу друг в квалификация за Мондиал 2018.

 

За подобна кандидатура отдавна се говореше в Уругвай. Страната е домакин на първото Световно първенство в историята през 1930 и сега иска отново да приеме Мондиала за 100-годишнината, този път в партньорство с Аржентина. Двете страни са двукратни световни шампиони.

 

Очаква се южноамериканската кандидатура да има доста сериозна конкуренция от азиатския регион, като Китай е определян за ранен фаворит да приеме Световното първенство след 13 години, макар все още най-многолюдната страна да не е обявила официалната си кандидатура.

 

Любопитното е, че фаворит за домакинството на Мондиал 2026 е друга съвместна американска кандидатура, само че от Северна Америка - Канада, САЩ и Мексико. Единствената конкуренция на трите страни до момента е Мароко. 

Коментари

Новини Варна