IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
21:34 | 19 септември 2017
Обновен: 08:18 | 18 април 2024

Гол в 111-ата минута измъкна Левски от резил

По материала работи: Деян Михайлов
Гол в 111-ата минута измъкна Левски от резил

„Левски" изигра разочароващ мач срещу втородивизионния "Ботев" (Гълъбово), но избегна опасността от срамно отпадане в първия кръг за Купата на България след изстрадана победа с 1:0 след продължения.

В първите 110 минути на двубоя сините не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на седмия във Втора лига. Първият такъв - на Антонио Вутов в 111-ата минута, обаче се превърна в гол и прати столичани в следващата фаза.

Делио Роси направи шест промени от мача със "Септември" (2:0). Холмар Ейолфсон, Антони Белмонт, Алекс Боримиров, Мики Орачев, Ивайло Найденов и Жуниор Мапуку започнаха като титуляри. Местата си в стартовия състава запазиха Божидар Митрев, Давид Яблонски, Жорди Гомес, Васил Панайотов и Антонио Вутов.

 

"Левски" владееше топката продължително, но не успяваше да създаде каквато и да било опасност пред вратата на съперника. Честите центрирания на играчите в синьо не даваха никакъв резултат, а изстрелите от дистанция бяха много неточни.

Ситуацията се запази и след почивката. В началото на втората част се стигна до два удара с глава - на Мапуку и Яблонски, но и те бяха доста неточни. Роси опита да промени нещо в играта на своя отбор, но включването на Иван Горанов, Серджиу Буш и Жерсон Кабрал. Това обаче не се случи.

Редовното време приключи без точен удар към една от двете врати. В първото продължение също не се стигна до такъв. На практика първият малко по-опасен изстрел в двубоя дойде в 97-ата минута и той изненадващо беше към вратата на "Левски". Иван Цачев шутира от дистанция, а Митрев само изгледа топката, но тя премина над гредата.

"Левски" все пак успя да избегне дузпите и да си спести опасността от срамно отпадане още в първия кръг на турнира. В 111-ата сините отправиха първия си и единствен точен удар и той се превърна в гола. Буш изведе Вутов зад защитата и юношата на тима прати топката покрай вратаря Марин Орлинов
 
dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна