IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
11:49 | 23 септември 2017
Обновен: 09:16 | 23 април 2024

Джоузеф Паркър и Хюи Фюри влизат в битка за една от световните титли в тежка категория

Битката е заради овакантения пояс от Тайсън Фюри

По материала работи: Деян Михайлов
Джоузеф Паркър и Хюи Фюри влизат в битка за една от световните титли в тежка категория

Новозеландецът Джоузеф Паркър ще излезе тази вечер на ринга в Манчестър, за да направи втората си защита на световната титла във версия WBO. 25-годишният боксьор се изправя срещу братовчеда на бившия световен шампион Тайсън Фюри - Хюи Фюри, на стадион "Олд трафорд".

Паркър ще преследва 24-а победа в 24-ия си мач на професионалния ринг. Новозеландецът грабна шанса да се окичи с пояса на WBO след 22 двубоя, след като Тайсън Фюри трябваше да го сдаде заради положителната проба за кокаин.
Паркър стана световен шампион с победа по точки над мексиканеца Анди Руис през декември. Той трябваше да защитава титлата срещу Хюи Фюри още на 6 май, но британецът се отказа заради контузия. Затова първата защита на новозеландеца дойде срещу намерения на пожар руменец Разван Кожану. Срещата се оказа по-оспорвана от очакваното и двамата изиграха пълните 12 рунда.

Очаква се двубоят с Фюри да е първият сериозен тест за възможностите на Паркър. Новозеландецът, който едва за четвърти път ще се боксира извън Океания, има само две победи срещу по-разпознаваеми лица в тежката категория - срещу германеца Александър Димитренко и французина от камерунски произход Карлос Такам.
За Фюри, който е само на 23 години, това със сигурност ще е първото истинско изпитание на ринга.

Британецът премина към професионалния бокс едва на 18 години, веднага след световната титла при младежите преди пет години. Оттогава той записа 20 победи в 20 мача, десет от които с нокаут.

Стилът му е доста сходен с този на неговия братовчед, въпреки че Хюи няма мощта и обхвата на своя братовчед. Той е отлично научен боксьор, с много добър джаб и способност да се боксира от дистанция, което потенциално му дава сериозни шансове за успех.

Паркър е с пет сантиметра по-нисък и размахът му е с пет сантиметра по-малък от този на Хюи Фюри. Световният шампион ще опита да бъде постоянно в атака и да използва бързи комбинации, за да преодолее дистанцията и да се справи с отличното движение на по-високия му опонент.

Стигне ли се до продължителна размяна в близък бой, новозеландецът ще има голямо предимство. Въпросът е обаче дали хитро боксиращият се британец ще позволи това да се случи. Ако успее да поддържа дистанция, той има отлични шансове да спечели мача по точки.
 

Букмейкърите дават леко предимство на Паркър. Шансовете за победа на новозеландеца са оценени с коефициенти около 1.70-1.80, а залози за триумф на Хюи Фюри се приемат при коефициенти между 2.00 и 2.20.

Двубоят ще започне около полунощ българско време. Според английските медии Паркър ще спечели 1.55 млн. долара от наградния фонд, а Фюри - 900 хил. долара.

Това е един от трите мача за световните титли в тежка категория, които ще се изиграят до края на годината.

Следващият е между носителя на поясите на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа и българския претендент Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф. Седмица по-късно световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър среща непобедения кубинец Луис Ортис в Бруклин.

 

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна