IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
16:07 | 23 септември 2017
Обновен: 15:38 | 28 март 2024

Селтик с нов успех над Рейнджърс

„Детелините“ с 57 поредни срещи без загуба в Шотландия

По материала работи: Деян Михайлов
Селтик с нов успех над Рейнджърс


Селтик записа нова победа в дербито с Рейджърс. Отборът на Брендън Роджърс спечели с 2:0 след попадения след почивката. Рогич откри резултата в 49-ата минута, а Грифитс удвои аванса на “детелините”, които доминираха през цялата среща срещу вечния си съперник. Шампионите вече има аванс от осем точки пред вечния си съперник и е в серия от 57 поредни срещи в Шотландия без загуба.

Селтик имаше сериозно предимство в началото, като направи серия от добри атаки и създаде няколко опасни положения, но гол не падаше. Към средата на полувремето домакините за известен период изравниха играта и погледнаха към вратата на съперника, но за кратко. 

Нещата не се промениха след почивката и “детелините” продължиха да доминират, като в 49-ата минута успяха да открият резултата. Защитата на Рейнджърс не успя да изчисти топката след ъглов удар. Патрик Робъртс опита изстрел, топката се озова в Том Рогич и той разстреля Фодерингъм. Домакините можеха да изравнят малко по-късно. Удар на Морелос бе спасен блестящо от Крейг Гордън. В 65-ата минута интригата приключи. Робъртс намери великолепно Грифитс зад защитата и нападателят направи 0:2 с шестия си гол от началото на сезона.


sportal.bg

Коментари

Новини Варна