IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
14:45 | 23 септември 2017
Обновен: 02:23 | 17 март 2024

Шефът на "Борусия" иска да отнемат точки на ПСЖ

Той предложи това да е санкцията за нарушаване на финансовия феърплей

По материала работи: Деян Михайлов
Шефът на "Борусия" иска да отнемат точки на ПСЖ

Генералният директор на "Борусия+ Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке смята, че УЕФА трябва да промени наказанието за клубовете, които нарушават финансовия феърплей. Той предлага да ги лиши от точки в шампионата.

"Не знам много подробности за финансовата дисциплина на другите клубове, това е работата на УЕФА. Мисля, че има квалифицирани хора, които могат да вършат работата си. Знам обаче точно какво УЕФА не трябва да прави! Не можете да наказвате тези клубове само с финансови санкции. Това е най-лесно за Пари Сен Жермен. Катар ще се смее на глобите. Каква е алтернатива? Лишаване от точки в шампионата. Тогава клубовете ще се притесняват за това", заяви Вацке.


 
През летния трансферен прозорец "Пари Сен Жермен" направи рекорден трансфер във футбола, привличайки Неймар от "Барселона" за 222 млн. евро. Те бяха изплатени на самия футболист, който се откупи от каталунците, а след това подписа като свободен агент.

Освен това френският отбор взе под наем Килиан Мбапе от "Монако" с опция да го привлече за постоянно след една година срещу 180 милиона евро.

 


btvnovinite.bg

Коментари

Новини Варна