IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
13:50 | 23 септември 2017
Обновен: 10:30 | 17 април 2024

Страхотен шанс за най-тлъстия чек в кариерата на Уилсън

На финала на World Open британецът ще играе с победителя от двубоя Динг – Бресел

По материала работи: Деян Михайлов
Страхотен шанс за най-тлъстия чек в кариерата на Уилсън

За трети път в кариерата си световният номер 13 Кайрън Уилсън се класира на финал на ранкинг турнир по снукър, след като пребори Марк Алън с драматичното 6:5 в петото събитие от графика за сезон 2017/18 – World Open. Именно този турнир зае мястото на единствения спечелен от Уилсън някога – Шанхай Мастърс през 2015-а, като за настоящата календарна година това бе второ участие на британеца в предпоследна фаза, защото той бе в топ 4 и на Откритото първенство на Китай непосредствено преди Световното в „Крусибъл“.

В Юшан Уилсън направи впечатляващ рейд до финала, особено побеждавайки с 5:1 Марк Уилямс на четвъртфиналите, след като Уелския дракон поведе с 1:0 с брейк от 121 и не записа нито една точка повече в срещата. Срещу Алън пък Уилсън не демонстрира безупречен брейк-билдинг, но успя да се справи с напрежението и да се пребори срещу съперник, който е известен именно със здравите си нерви в ключовите моменти. Именно така се стигна до решителен 11-и фрейм, след като Уилсън направи неочакван пропуск по лесна червена и остави масата на северноирландеца, който пък разчисти със серия от 93 за 5:5. Алън имаше възможност да открадне и последната партия, когато реализира важна червена в десния среден джоб при резултат 0-52, но впоследствие загуби битката по цветовете и Уилсън узакони един от най-важните успехи в кариерата си.


sportal.bg

Коментари

Новини Варна