IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
20:05 | 25 септември 2017
Обновен: 10:29 | 17 април 2024

България срещу Германия в плейофите на Евроволей 2017

Бундестимът загуби от Азербайджан иостана 3-и в група А

По материала работи: Деян Михайлов
България срещу Германия в плейофите на Евроволей 2017

Женският национален отбор на България ще играе срещу Германия в плейофите на Европейското първенство по волейбол в Азербайджан и Грузия. Това стана ясно след края на последния мач от предварителна Група А, в който домакините от Азербайджан надиграха Германия с 3:1 гейма.

Така азерките спечелиха първото място в групата с 3 победи от 3 мача и 9 точки, с което се класираха директно за 1/4-финалите на шампионата на Стария континент. Бундестимът пък остана на 3-о място в Група А с 1 победа, 2 загуби и 4 точки и ще трябва да играе в плейофите на турнира. Германия ще излезе срещу българските "лъвици", които завършиха втори в Група С, след като по-рано днес отстъпиха драматично на действащите шампионки от Русия с 2:3 гейма.

По предварителна програма плейофния мач е насрочен за сряда (27 септември) от 19,30 часа българско време. Победителят от него ще се класира за 1/4-финалите на първенството, където ще играе с Азербайджан.


sportal.bg

Коментари

Новини Варна