IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
10:39 | 26 септември 2017
Обновен: 14:44 | 17 април 2024

Федерер: Не ми е приоритет за момента да изместя Надал

"Играя само, когато се чувствам добре", признава Маестрото

По материала работи: Юлиян Атанасов
Федерер: Не ми е приоритет за момента да изместя Надал

Роджър Федерер призна, че първото място в световната ранглиста в момента не му е приоритет.Той е на втората позиция, но след като Рафаел Надал успя да спечели US Open, испанецът дръпна пред своя противник в точките и до края на годината Маестрото малко трудно би завоювал лидерското място.

 

"Първото място в света? Това не е приоритетна цел за мен сега. Надал дръпна доста пред мен на върха. Играя само, когато се чувствам напълно готов. Имах много големи проблеми с гърба, знаете. Проблемите се припокриват един с друг в крайна сметка. Радвам се, че успях да почина, но сега съм свеж и готов за игра", обяви той пред швейцарското издание "Блик"."Дали съм изненадан, че Надал е лидер в ранглистата? Съвсем малко, да. И двамата страдахме от травми до преди година и изобщо не знаехме какво е бъдещето ни в тениса. Сега пък виждате, че Мъри и Джокович са контузени, а ние се намираме в добра форма. От гледна точка на всички тези неща не е толкова изненадващо, че Рафа е първи в света".

 

gol.bg

 

Четете още: Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома

Коментари

Новини Варна